Reiki Rawatan Kristian

Reiki Rawatan Kristian

Reiki rawatan Kristian menjadi penawar yang pasti dan pilihan pembersihan bagi mereka yang mungkin mahu mereka - walaupun untuk mereka yang tergolong dalam gereja atau institusi yang ketat mengenai gabungan ahli-ahli mereka, dan yang dengan itu berwaspada terhadap sebarang kemungkinan konflik yang mungkin timbul antara Reiki dan kepercayaan Kristian.

Dengan peningkatan dalam populariti Reiki di seluruh dunia, dan dengan orang cepat semakin yakin dengan banyak manfaat, ramai orang di seluruh budaya yang berbeza dan dari bahagian-bahagian yang berlainan di dunia mula mempertimbangkan Reiki sebagai pilihan sebenar - sama ada sebagai add-on program untuk menambah program kesihatan berterusan atau sebagai pengganti sebenar atau gantian untuk program perubatan sedia ada. Kristian adalah antara kumpulan-kumpulan yang mendapati bahawa Reiki tidak sama sekali tidak sesuai dengan set mereka sendiri kepercayaan. Ini kerana Reiki mempunyai beberapa ciri-ciri yang boleh dilihat sebagai menyokong agama Kristian, atau sekurang-kurangnya yang boleh dilihat sebagai titik kesesuaian atau perjanjian dengan iman Kristian. Reiki adalah baik dalam jajaran itu larangan dan kecaman daripada Kitab Suci.

Untuk satu, paling asas, Reiki adalah teknik penyembuhan yang menggunakan meletakkan satu tangan, tidak jauh berbeza dengan teknik Yesus diamalkan, seperti yang disebutkan di dalam Kitab Suci, apabila dia meletakkan tangannya atas orang sakit dan menyembuhkan mereka daripada penyakit mereka dan syarat. Kedua, Reiki memberikan pengamal yang praktikal, saluran mudah untuk meluahkan kasih sayang mereka terhadap orang lain dan di mana mereka boleh bekerja untuk mengurangkan penderitaan orang lain, jika tidak berakhir sama sekali. Ini sudah tentu bersesuaian dengan baik dengan pengajaran Kristian untuk berbelas kasihan, kebajikan dan murah hati, dan mengikuti jejak langkah Kristus apabila dia menyembuhkan orang sakit.

Ketiga, penyembuhan di dalam agama Kristian dilihat sebagai hadiah rohani dari Allah, dan ini adalah agak serupa dengan bagaimana pengamal Reiki melihat apa yang mereka lakukan - pengamal Reiki berusaha untuk membuka diri mereka kepada ilahi tenaga hidup berkuat kuasa untuk menyalurkan tenaga ini untuk menyembuhkan diri sendiri atau orang lain. Jadi Reiki penyembuhan Kristian tidak sama sekali yang kontradiksi. Dan akhir sekali, Reiki tidak sama sekali agama; ia adalah satu teknik yang direka untuk memerangi tekanan dan penyakit untuk meningkatkan kehidupan seseorang. Dr Usui, pengasas Reiki, sepenuhnya bertujuan ia menjadi mudah, mudah untuk belajar teknik penyembuhan yang sesiapa sahaja dari mana-mana agama sekalipun boleh digunakan. Reiki adalah neutral dalam erti agama. Ia bukan sihir dalam apa-apa rasa sama sekali. Tidak juga reiki kultus, kerana ia tidak mempunyai apa-apa kesan agama sekalipun.

Ini dan lain-lain mata seperti mengurangkan incompatiblies potensi Reiki dengan agama Kristian dan membuat ia dapat dilaksanakan bagi ramai orang Kristian. Jadi mereka yang mencari Reiki penyembuhan Kristian boleh memilih untuk pergi dengan Reiki tanpa rasa takut. Tetapi bukan sahaja Kristian - orang ramai penganut agama lain juga boleh dapat menggunakan Reiki tanpa rasa takut.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar